Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Λαϊκή αγορά

Δεν άπλωσαν τους πάγκους τους χθες το πρωί, οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων της λαϊκής αγοράς των Τρικάλων, για πρώτη φορά στα χρονικά, συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου, με αφορμή την διαφωνία τους με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο όπως υποστηρίζουν αποσκοπεί στην πλήρη εξόντωση των παραγωγών.
Οι εκπρόσωποι των παραγωγών και οι πωλητές λαϊκών αγορών καταγγέλλουν ότι το επίμαχο νομοσχέδιο κατατέθηκε προς ψήφιση χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος, εξυπηρετεί στο έπακρο τα μεγάλα συμφέροντα και απειλεί με διάλυση χιλιάδες οικογένειες.
Στα πλαίσια της ενημέρωσης των παραγωγών και των πολιτών της λαϊκής αγοράς, ο δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας επισκέφθηκε το χώρο της λαϊκής αγοράς, η οποία δεν έγινε, λόγω της γνωστής νομοθετικής πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης, που εισαγάγει κάποιους όρους λειτουργίας των λαϊκών αγορών, που οι παραγωγοί και οι πωλητές θεωρούν άκρως δυσμενείς για αυτούς. Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου «ο δήμαρχος τόνισε, ότι εδώ κι αρκετό καιρό η δημοτική αρχή προσπαθεί να απεγκλωβίσει τη λειτουργία των λαϊκών αγορών από το σφιχτό εναγκαλισμό του Κράτους κι έχει προτείνει, μέσα από διάλογο, τη δημιουργία δημοτικής αγοράς όπου η λειτουργία της τοπικής αγοράς θα είναι υπόθεση του Δήμου, των παραγωγών και των πωλητών. Ο σεβασμός σε αυτή την αρχή, όπου πραγματικά θα αποφασίζουν οι Τρικαλινοί για το τι συμβαίνει στο σπίτι τους, συναντά τη γενική αποδοχή του συνόλου των παραγωγών της λαϊκής αγοράς και των πολιτών κι ο δήμαρχος υποσχέθηκε, ότι μέσα από διάλογο θα βρουν την καλύτερη δυνατή λύση απεγκλωβισμένοι από τη γραφειοκρατία και τον αυταρχισμό του Κράτους απέναντι στους παραγωγούς και τους μικροπωλητές.
Τέλος, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε, ότι θα συμμετάσχει στην οργανωμένη συζήτηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες, με πρωτοβουλία των παραγωγών και των πωλητών της λαϊκής αγοράς».










 Πηγή:http://thessalianews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=35481%3Alaiki-agora-trikala&Itemid=97














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου